POOLA – Gdansk ja Läänemere rannik – jalgrattamatk

POOLA – Gdansk ja Läänemere rannik – jalgrattamatk

5 rattapäeva Poola põnevas osas Läänemere rannikul!

Kunagine võimas Preisimaa!

Leetseljakud, liivaluited, Hel’i poolsaar!

Gdansk ja Sopot!

Võimas Malborki kindlus!

Imekaunis Poola linn Torun, mis ka UNESCO nimekirjas!

1. päev
Alustame sõitu hommikul Kuressaarest. Mandriinimesed ühinevad meiega Pärnus. Sõidame Augustowisse. Öö kämpingus Augustowis.

2. päev
Jätkame sõiduga läbi Poola. Külastame UNESCO nimekirja kuuluvat Malborki lossi, mis on maailma suurima pindalaga ning Euroopa suurim tellistest kindlus. Õhtuks jõuame matka alguspunkti Ustka lähistel. Pakime lahti rattad. Öö kämpingus.

3. päev

Alustame rattamatkaga. Juba esimesel päeval jäävad meie teele luited. POOLA loodusmaalidel kujutatakse tavaliselt sügavrohelisi maastikke – karjamaid, põlde ja metsi. Kuid kas sa tead, et Poolas on ka imestusväärsed valged luiteväljad, mida on võimalik näha isegi kosmosest? See 18 kilomeetri pikkune kõrbetaoline rannariba Läänemere rannikul on Słowiński rahvuspargi üks huvitavamaid looduslikke vorme.

Rowy. Rowokoli mägi. Kluki küla.

Distants ca 65 km. Öö kämpingus Leba lähistel.

4. päev Ka täna jätkame veel luidete piirkonnas. Hommikul teeme väikese jalgsimatka luidete piirkonnas, tõuseme Lacka düünile. Käime Wyrsutnia vabaõhu militaarmuuseumis. Seejärel sõidame mööda Läänemere rannikut edasi ja vaatame üle Stilo majaka.

Distants ca 70 km. Öö kämpingus Karwias.

5. päev Täna sõidame Hel’i poolsaarele. Hel’i poolsaar ulatub Põhja – Poolas pikalt Läänemerre. Maariba on 37 km pikk ja kõige kitsamas kohas vaid paarsada meetrit lai.

Esmalt sõidame vaatama Poola kõige põhjapoolsemat punkti (Gwiazda Polnocy). Seejärel sõidame Rozewie majaka juurde. Ja sealt edasi suundume suuremasse linna Wladyslawowosse. Vaba aeg linnas. Ning siis sõidame Heli poolsaarele.

Distants ca 40 km. Öö Hel’i poolsaarel kämpingus.

6. päev Esimese päeva poole veedame Helis. Külastame siinset rannakaitsemuuseumit, vaatame hüljeste toitmist kohalikus Hülge keskuses. See on Läänemere suurim hallhüljeste varjupaik ja uurimiskeskus. Heidame pilgu ka Heli majakale. Seejärel alustame tagasiteed mööda Heli poolsaart: Chalupy, Kuznica, Jastarnia, Jurata.

Distants ca 55 km. Öö kämpingus Wladyslawowos.

7. päev

Esmalt suundume Pucki. Linnapeatus. Edasi sõit Gdyniasse. Seal pikem peatus ning akvaariumi külastus neile, kes soovivad. Seejärel liigume edasi Sopotisse. Enne kämpingusse minekut jalutame Sopotis mööda Euroopa pikimat puidust kaid. Vaatame kiirelt üle ka kõvera maja. Soovijad saavad omal käel Sopotis aega veeta samal õhtul ning järgmisel päeval ja õhtul.

Distants ca 60 km. Öö kämpingus Sopotis.

8. päev Päev Gdanskis. Hommikul sõidame ratastega Gdanski. Vaba aeg linnas. Gdansk on pika ja kireva ajalooga kuulus vaba- ja hansalinn, kunagine Danzig, mis oli sajandeid suurim ja rikkaim sadamalinn Läänemere kallastel. Poola riigi „kuldne merevärav“. Visla suudmealal paiknev sadamalinn võistles oma rikkuselt isegi Lübeckiga. Tänapäeval on linn Põhja-Poola ehk Pommeri tähtsaim kultuuri- ja turismikeskus. Tutvume Gdanski tähtsamate vaatamisväärsustega: uus ja vana raekoda, Neptuni purskkaevuga Pikk Turg, Püha Maria kirik, mis on maailma suurim telliskividest laotud kirik, Suur veski jne. Maalilist Motlawa jõe promenaadi ehivad keskaegsed viljaaidad ja kuulus keskaegse euroopa suurim sadamakraana.

Pärast suundume tagasi Sopotisse.

Distants ca 30 km. Öö samas kämpingus.

9. päev Alustame sõitu kodu poole. Esmalt sõidame Toruni. Visla mõlemal kaldal asuv Torun on üks vähestest Poola linnadest, mis jäi sõjas sisuliselt puutumata ja mille poolakad oma riigi „seitsme ime“ sisse hääletasid (edestades kõiki teisi Poola linnu). Linna keskaegne süda on kantud UNESCO maailmapärandisse. Siin asub üks Poola suursugusemaid gooti- ja barokiajastust pärit arhitektuurikomplekse.  Vaba aeg linnas.

Pärast seda suundume taas Augustowisse. Öö Augustowi lähistel kämpingus.

10. päev Augustowist kojusõit läbi Leedu ja Läti.

NB! Matkakavas võib tulla muudatusi!

Hinna sees:

  • kõigi mugavustega reisibuss
  • kõik ööbimised kämpingutes oma või meie poolt antud telkides vastavalt soovile
  • kõigile nii oma kui meie telkides ööbijatele olemas ka magamismatid
  • 2 korda päevas soe toit vastavalt reisikavale
  • matka- ja reisijuhi teenused

Hinnale  lisanduvad:

  • 1-kohaline telk 3 eur/öö inimese kohta
  • kõik tasulised sissepääsud ja ekskursioonid
  • tervisekindlustus (pakume eraldi)
  • tasuline soe dušš kämpingutes

Soodustused:

Korduvreisijatele kehtib soodustus 5% hetkel kehtivast hinnast!

Hinnad lastele:
Lapsed 14-17 a. 570 eur
Lapsed kuni 13 a. 550 eur

Arve tasumisel panga kaudu: 
Arve saaja: Matkahullud OÜ
Pangakontod: EE331010220260034220 (SEB) ja EE772200221066240159 (Swedbank)

Ühendust saab võtta:
Külli Turja
info@kylli.ee
telefon: +372 53 439 199

Broneeri reis